Examenul de capacitate preoteasca organizat de Arhiepiscopia Iasilor a debutat astazi la Centrul Cultural-Pastoral ‘Sf. Daniil Sihastrul’-Durau

La Centrul Cultural-Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’-Durau se desfasoara in zilele de 14 si 15 iulie 2003 examenul de capacitate preoteasca. Dupa cum ne-a declarat Parintele Mihai Ciocan, consilier administrativ in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, la examen s-au prezentat 45 de candidati, dintre care 18 licentiati ai Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, iar restul, absolventi ai Seminariilor Teologice din Arhiepiscopia Iasilor, care doresc sa ocupe unul din cele 280 posturi de preot paroh scoase la concurs.

In aceasta dimineata, candidatii la examenul de capacitate preoteasca au sustinut proba scrisa la disciplina Pastorala, urmand ca in timpul dupa-amiezii sa sustina probele orale la urmatoarele discipline: Noul si Vechiul Testament, Omiletica si Catehetica, Liturgica si Muzica bisericeasca, Administratie bisericeasca.

In cursul zilei de maine se vor prezenta rezultatele examenului de capacitate, urmand ca apoi sa se faca repartitiile la posturile de preot paroh scoase la concurs in functie de media obtinuta.

Comisia de examinare este prezidata de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente