Examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ s-a incheiat astazi fara nici un fel de incidente.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi s-a incheiat astazi examenul de admitere. Peste 300 de tineri au optat pentru una din cele cinci sectii ale facultatii. Astazi s-a desfasurat examenul la Teologie Ortodoxa Didactica – Conservare si Restaurare iar ieri a avut loc proba de Teologie Dogmatica Ortodoxa si cea de specialitate in functie de profil.

Prea Cucernicul Parinte Conferentiar Doctor Ioan Cristinel Tesu, secretar de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ a declarat ca pe parcursul examenului nu s-a inregistrat nici un incident: ‘Proba scrisa la admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ s-a desfasurat in bune conditii si in perfecta legalitate. Nu s-a semnalat nici un fel de incident. Supraveghetorii de sala au fost foarte bine instruiti inainte de intrarea in examen, in vederea evitarii oricarei forme de incident. candidatii au fost obligati ca la intrarea in sala de examen sa predea telefoanele mobile inchise, fiind avertizati ca orice tentativa de frauda, ca si descoperirea telefoanelor mobile asupra lor va atrage obligatoriu eliminarea din concurs.’

Prea Cucernicul Parinte Conferentiar Doctor Ioan Cristinel Tesu a mai precizat ca, datorita timpului foarte scurt de corectare a tezelor, anul acesta subiectele au fost foarte concise: ‘Pentru ca este o perioada foarte scurta de corectare si cunoscut fiind faptul ca Facultatea de Teologie Ortodoxa organizeaza preselectie si a II-a etapa – proba scrisa, comisia de formulare a subiectelor a deliberat si a hotarat sa dea subiecte mici. La disciplina Teologie Dogmatica, in functie de specializare am avut cate 3 subiecte foarte precise. Candidatii au trebuit sa raspunda la acestea.’ Rezultatele examenului de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ vor fi afisate maine, 24 iulie 2003. Candidatii admisi vor trebui sa incheie contractele cu facultatea in termen de sapte zile. In caz contrar risca sa ramana fara locuri.

Comentarii Facebook


Știri recente