Examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Capitală

Absolvenții de Seminar, dar și cei de Liceu care vor sa urmeze cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București se pot înscrie pentru concursul de admitere în perioada 12-17 iulie. Facultatea oferă cursuri numai la forma cu frecvență pentru 4 specializări: Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră.

Este important de știut faptul că toți candidații trebuie să aibă binecuvântare din partea Chiriarhului locului.

Mai multe informații despre probele admiterii a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: „Pe data de 22 iulie avem programat concursul propriu zis. Pentru specializarea Teologie Pastorală avem un test de Teologie Dogmatică. Pentru specializarea Teologie Artă Sacră avem un test eliminatoriu de desen. La celelalte specializări, respectiv Teologie Didactică și Teologie Asistență Socială avem un concurs de dosare. Ca și anul trecut vom avea la Teologie Pastorală 150 de locuri la buget, iar la celelalte specializări împreună tot 150 de locuri. Așteptăm să vină și licențiați, pentru a face la noi a doua facultate, și așteptăm atât absolvenți de Seminar Teologic, pentru Teologie Pastorală, cât și absolvenți de Licee Teoretice”.

La calculul notei finale de admitere se vor lua în considerare și media anilor de studii liceale, precum și cea de la Bacalaureat: „La specializarea Teologie Pastorală avem un test de Dogmatică care are valoarea de 50% din nota finală, la care se adaugă 40% anii de Liceu, respectiv de Seminar, și 10% media de la Bacalaureat. Pe baza acestei medii se va intra la specializarea Teologie Pastorală. Pentru celelalte specializări, având un concurs de dosare, intrarea se va face în ordinea mediilor, iar la Teologie Artă Sacră avem un test eliminatoriu de desen”, a mai spus părintele profesor.

Rezultatele examenului de admitere vor fi afișate pe 27 iulie. Pe parcursul anilor de studiu, studenții au posibilitatea, prin intermediul diverselor programe, de a urma cursuri și în străinătate, a precizat părintele decan Buchiu: „În timpul anilor de licență studenții beneficiază de bursă Erasmus în întreaga Europă și am trimis în ultimii ani în mai multe țări europene studenți bine pregătiți, cunoscători de limbi străine, care la întoarcere primesc o echivalare pentru semestrele pe care le-au studiat în străinătate. În interiorul Universității București, datorită mobilității creditelor, ei pot urma și alte cursuri care vor apărea în fișa lor matricolă. După terminarea studiilor din cei patru ani de Facultate pot urma cursuri de Master fie la noi, fie în străinătate, care le deschid un nou orizont în ceea ce privește cercetarea. Facultatea noastră să nu uităm că oferă după Master și cursuri de Doctorat”.

Facultatea de Teologie Ortodoxă funcționează în cadrul Universității din București și se află sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Mai multe informații despre admitere, inclusiv despre actele necesare înscrierii, pot fi găsite și pe site-ul instituției, www.ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente