Examene în Arhiepiscopia Bucureștilor

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează în această perioadă o serie de examene atât pentru cler, cât și pentru absolvenții de studii teologice. Înscrierile se fac la sediul Sectorului Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe informații cu privire la seria de examene a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Ioan Iordache, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Arhiepiscopia Bucureștilor, prin hotărârea Permanenței Consiliului Eparhial s-a decis ca în această toamnă a anului 2010 să aibă loc trei sesiuni de examene. În acest sens, în prezent, există un examen care are loc la Facultatea de Teologie ‘Justinian Patriarhul’ din București pentru gradele în preoție”.

Arhiepiscopia Bucureștilor vine în sprijinul candidaților oferindu-le ca material consultativ ,,Ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească”.

„Al doilea rând de examene este examenul care privește capacitatea preoțească. Acesta se va desfășura în data de 22 septembrie. Începând cu data de 15 septembrie are loc înscrierea candidaților, fiind verificate dosarele și eventual completate. Pentru examenul de promovare în capitală și în orașele de reședință de județ, s-a luat hotărârea ca examenul să aibă loc în perioada 6-8 octombrie și perioada de înscriere la acest examen s-a decis a fi 16-30 septembrie. La acest examen s-a dispus, că ar fi de preferat, să candideze numai fiii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a mai spus părintele Ioan Iordache.

Mai multe informații se pot obține de la avizierul Arhiepiscopiei Bucureștilor sau de pe site-ul www.crestinism-ortodox.ro

Comentarii Facebook


Știri recente