Examene finale, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

În perioada 27-30 iunie 2011, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca se desfășoară examenul de licență pentru studenții promoției 2007-2011, informează radiorenastera.ro.

Astăzi, 27 iunie, au susținut lucrarea de licență, în fața comisiei de examinare, cei aproximativ 70 de absolvenți ai secției Teologie Pastorală. Examenul a debutat la ora 10:00, în Aula „Nicolae Ivan” a Facultății, în prezența Arhiepiscopului și Mitropolitului Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț: „Speranța pe care Biserica și-o pune în frățiile voastre este foarte mare. În anii de studiu ați acumulat cunoștințe, care de fapt, niciodată nu sunt suficiente deoarece bătălia spirituală este foarte mare. Și pentru a ne putea descurca în această lume, așa de amestecată din punct de vedere spiritual, trebuie să fim bine înarmați și părinții profesori v-au pus la îndemână armele necesare. Să dea Dumnezeu să și biruiți în lupta vieții”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în cuvântul adresat absolvenților.

Examenul de licență va continua mâine când, pe lângă studenții de la secția Pastorală, vor susține acest examen cei 30 de absolvenți ai secțiilor Artă Sacră, Didactică și Asistență Socială. De asemenea, joi, 30 iunie, vor susține teza de disertație masteranzii în teologie, care își încheie studiile în acest an, la specializările Doctrină și hermeneutică creștin ortodoxă, Ortodoxie Românească și viață liturgică, Pastorație și duhovnicie, Artă Sacră-crearea, conservarea și restaurarea bunurilor culturale, Bioetica-morală, etică și deontologie.

După examen, în data de 4 iulie, toți absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca vor depune jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română.

Comentarii Facebook


Știri recente