Examen pentru promovarea preoților în parohiile din Capitală și orașele reședință de județ

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” s-a desfășurat astăzi, 6 octombrie, examenul de promovare a preoților din Arhiepiscopia Bucureștilor în parohiile din Capitală și orașele reședință de județ, Examenul a constat în susținerea a două probe, scris și oral, la care au luat parte 9 candidați.

„Examenul are două probe. O probă scrisă care a avut loc în această dimineață la ora 09:00, iar după-amiază a început și proba orală. Proba scrisă a constat din patru subiecte mici și un subiect mare din bibliografia recomandată, atât ‘Îndrumătorul Administrativ Bisericesc’ cât și bibliografia și temele care au fost aprobate de Permanența Consiliului eparhial pentru preoții care doresc să slujească în Capitală și orașe”, a spus Protos. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Din comisia examinatorie au făcut parte profesori de specialitate de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. În urma probelor de concurs toți candidații au obținut medii de promovare.

Comentarii Facebook


Știri recente