Examen de titularizare la disciplina Religie, în Capitală

124 de profesori de Religie din Capitală au susținut astăzi, 14 iulie, examenul de titularizare. Competiția a avut loc la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București, informează Radio TRINITAS.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele prof. dr. Aurel Mihai, Președintele Comisiei: „Și în acest an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și la cererea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, în Seminarul nostru se organizează Centrul de Concurs numărul IV pentru titularizarea profesorilor în cadrul învățământului de stat preuniversitar. Mă refer la profesorii de biologie, chinetoterapie, psihopedagogie specială, religie ortodoxă, religie romano-catolică și terapie educațională complexă și integrată. S-au înscris un număr de 491 de candidați, însă, având în vedere că sunt înscriși și cei pentru continuitate din anii trecuți, proba scrisă va fi susținută de 374 de candidați. Examenul constă într-o probă scrisă ce include obiecte de specialitate, dar și un subiect de metodică pentru predarea disciplinei aferente în învățământul preuniversitar. Fac mențiunea că în organizarea acestui concurs am fost sprijinit și de Colegiul Național ‘Ion Creangă’, acolo unde sunt o parte din sălile în care s-au desfășurat probele acestui concurs.

Tot la Seminarul bucureștean au susținut examenul de titularizare și cei care doresc să ocupe una dintre catedrele de Religie disponibile la școlile și liceele din Capitală.

„La disciplina Religie Ortodoxă sunt înscriși la proba propriu-zisă 124 de candidați, atât pentru locurile titularizabile, cât și pentru suplinire. Suntem bucuroși că în acest an Seminarul Teologic din București este gazda profesorilor de Religie din București. Pentru a deveni profesor de Religie trebuie ca un candidat să aibă cunoștințe de specialitate, să fie licențiat în Teologie Pastorală și Didactică, însă cel mai important este să aibă binecuvântarea Chiriarhului, în cazul candidaților din București, binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel pentru a putea preda la clasă ora de Religie”, a mai spus părintele prof. Aurel Mihai.

Pentru disciplina Religie sunt 250 de posturi dintre care 233 sunt complete, 36 netitularizabile și 5 posturi titularizabile. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 20 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente