Examen de licență la Facultatea din Pitești

290 de studenți de la secțiile Teologie Pastorală, Teologie Asistență Socială, Teologie Didactică și Artă Sacră de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Mc Filofteia” din Pitești susțin zilele acestea examenul de licență. Comisia examinatoare, formată din profesori de la Catedra de teologie, a fost prezidată astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

În urma probei de examen, cei care au obținut titlul de licențiați în teologie au depus jurământul de credință în biserica „Sfânta Vineri” din Pitești, în prezența celor doi ierarhi, informează TRINITAS TV.

„Momentul acesta al depunerii jurământului este fără îndoială un moment cu totul solemn, un moment sacru în care ați depus cu inima jurământ pe Sfânta Evanghelie și pe Sfânta și de viață făcătoare Cruce a Domnului că veți păstra neschimbată, neîmpuținată învățătura Bisericii redată de Mântuitorul Sfinților Apostoli și de către aceștia nouă tuturor generațiilor de creștini”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Studenții de la Secția Artă Sacră au susținut și o probă practică, aceștia prezentând lucrările în atelierele de restaurare ale eparhiei, în fața unei comisii prezidată de chiriarhul locului.

Examenul de licență va continua și ziua următoare, cu proba orală la specializările Asistență Socială și Pedagogie Muzicală.

Comentarii Facebook


Știri recente