Examen de licență la Facultatea de Teologie din Arad

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Ilarion V. Felea’ din cadrul Universității ‘Aurel Vlaicu’ din Arad au susținut, în perioada 4-5 iulie, la examenul de licență, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

În urma susținerii probelor de specialitate, precum și a lucrărilor de licență elaborate, rezultatele finale au conturat următorul tablou statistic: pentru specializarea Teologie ortodoxă pastorală, cei 35 de absolvenți au obținut media generală de licență 9.05; pentru specializarea Teologie ortodoxă didactică, cei șapte absolvenți au obținut media generală de licență 7.60; iar pentru cei 14 absolvenți de la specializarea Teologie ortodoxă socială media generală de licență a fost 9.24.

La sfârșitul examinării, licențiații teologi arădeni au depus jurământul în capela facultății, cu hramul ‘Sfântul Cuvios Maxim Mărturisitorul și Sfântul Mare Mucenic Mina’, în prezența Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei, chiriarhul locului. Acesta le-a adresat câteva cuvinte, prin care a scos în evidență noul lor statut în fața credincioșilor Bisericii, aspect care implică o mare responsabilitate din partea acestora.

Îndemn pentru aplicarea cunoștințelor dobândite în timpul studiului

Părintele decan și președintele Comisiei de licență, pr. prof. dr. Ioan Tulcan, a mulțumit Înalt Preasfinției Sale pentru îndemnurile adresate, arătând în cuvântul său că acum începe pentru absolvenți ‘teologia de după teologie’, adică aplicarea cunoștințelor dobândite, în urma studiului și efortului duhovnicesc, în viața practică. Totodată, i-a invitat pe tinerii teologi să păstreze în continuare un viu interes pentru studiu și lectura teologică, pentru a fi mereu pregătiți să dea răspunsul cel bun și mărturia cea adevărată în fața oricăror provocări ce se ridică la adresa Bisericii și a credinței ei, această permanentă conexiune cu teologia fiind garanția unei adecvări reale la nevoile prezente și viitoare cu care se confruntă Trupul lui Hristos – Biserica. Tocmai de aceea a și fost lansată invitația de a continua studiul teologic, pe o treaptă superioară, accesând la cursurile de masterat în teologie, organizate de Facultatea de Teologie din Arad, felicitându-i, la final, pe toți pentru rezultatele obținute de-a lungul anilor, precum și la examenul de licență.

Comentarii Facebook


Știri recente