Examen de finalizare a studiilor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Zilele de 02 și 03 iulie 2012 au fost încărcate de emoție și de bucurie pentru absolvenții de studii de licență și master ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea, deoarece luni, 02 iulie, începând cu ora 09.00, studenții specializărilor Teologie Pastorală și Teologie Asistență Socială au susținut proba scrisă la disciplinele fundamentale și disciplinele de specialitate, aceasta presupunând evaluarea cunoștințelor dobândite pe parcursul celor patru, respectiv trei ani de studii, după cum ne-a menționat Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer.

A doua etapă a examenului a constat în susținerea și prezentarea lucrărilor de licență și de disertație, unde s-au prezentat 48 de studenți de la specializarea Teologie Pastorală, 13 de la specializarea Teologie Asistență Socială și 46 de la studiile universitare de masterat. După prezentarea lucrărilor, toți absolvenții declarați admiși s-au îndreptat spre capela Facultății de Teologie Ortodoxă cu hramul „Sfântul Teodor Studitul” unde au depus jurământul de credință și de fidelitate față de Biserica Ortodoxă Română.

P. C. Părinte Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan, decanul facultății, a adresat câteva îndemnuri absolvenților, fiind încredințat de faptul că ajutați de entuziasmul tinereții, curaj și jertfelnicie ei vor reuși să se ridice la înălțimea chemării lor, devenind fideli apărători ai învățăturii lui Hristos și ai Bisericii Sale.

În mesajul transmis prin delegatul Centrului Eparhial, Pr. Radu Rus, Consilier cu probleme de învățământ, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a adresat cadrelor didactice și absolvenților cuvânt de binecuvântare, felicitare și apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii.

Festivitatea s-a încheiat cu cuvântul de mulțumire adresat Preasfinției Sale de către Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, și cu declararea absolvenților ca licențiați în teologie, respectiv absolvenți de studii universitare de masterat cu diplomă de absolvire.

Comentarii Facebook


Știri recente