Examen de duhovnicie în Arhiepiscopia Bucureștilor

16 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au susținut pe 23 februarie 2012 examenul de duhovnicie. Promovarea examenului le conferă dreptul de a spovedi enoriașii parohiilor unde își desfășoară activitatea.

Comisia de examinare a fost condusă de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel s-a organizat astăzi examenul de duhovnicie, sesiunea februarie 2012, pentru preoții care au fost hirotoniți în a doua parte a anului 2011. Preoții hirotoniți, după ce efectuează practica liturgică, trebuie să susțină acest examen de duhovnicie în care li se verifică aptitudinile prin care se dorește să se vadă dacă sunt pregătiți sau nu ca să lege și să dezlege păcatele credincioșilor ca să îndrume pe cei care vin către ei pentru a se spovedi. Comisia a urmărit să vadă dacă acești preoți tineri și-au însușit cunoștințe temeinice scripturistice, patristice și canonice și vor da cele mai bune sfaturi credincioșilor care vor avea nevoie de sfatul și îndrumarea lor duhovnicească”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…