Examen de disertație la Sibiu

O nouă promoție de absolvenți ai cursurilor de master de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu a susținut examenul de disertație și a depus jurământul de credință față de Biserica strămoșească, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Cei 88 de absolvenți ai cursurilor de master organizate la Facultatea de Teologie din Sibiu, în perioada 2010-2012, au susținut marți, 26 iunie, examenul de disertație. Comisiile de examinare, formate din cadre didactice de la facultatea amintită, au evaluat lucrările de cercetare elaborate de absolvenții de la patru secții: Sistematică, Istorică, Practică și Educație creștin-ortodoxă. În urma evaluărilor, toți cei 88 de candidați au obținut calificative bune, fiind apreciați pentru tezele academice susținute public.

Jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă a avut loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Aici, Înalt Preasfințitul Laurențiu a citit rezultatele obținute de fiecare candidat, fiind prezenți cadrele didactice și familiile absolvenților.

După primirea rezultatelor, teologii au depus jurământul cu mâna pe Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce. Teologii au semnat documentul prin care s-au angajat să respecte și să păstreze bunul nume al facultății sibiene, să fie fideli învățăturii de credință predate de profesorii de la Sibiu și să fie mărturisitori ai lui Hristos până la sfârșitul vieții.

‘O treaptă pregătitoare’

După jurământul depus, IPS Mitropolit Laurențiu i-a declarat absolvenți ai masterului în teologie. Ierarhul le-a vorbit absolvenților, i-a felicitat și i-a îndemnat să continue activitatea de cercetare academică în teologie.

‘Vă binecuvântăm pentru osteneala făcută în plus, adăugând la licența în teologie sau în alte domenii o pregătire academică postuniversitară. Este o treaptă pregătitoare pentru cei ce doresc să urce pe treptele pregătirii teologice până la starea de doctor în teologie. Acestea sunt doar trepte, nu faze ale unei consacrări peste care nu se poate trece. Este un lucru îmbucurător să vedem că preoții noștri doresc să se încadreze în acest deziderat al pregătirii continue. Nu trebuie să ne mulțumim cu ceea ce suntem acum, chiar dacă vom ajunge și la consacrarea ca doctori în teologie. Este începutul unui efort mult mai amplu și continuu, care ține de zidirea și pregătirea noastră de a lucra în ogorul Bisericii’, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

După cuvântul Părintelui Mitropolit, decanul facultății sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a mulțumit ierarhului și cadrelor didactice pentru grija părintească față de absolvenții din acest an ai masterului de la academia andreiană.

Comentarii Facebook


Știri recente