Examen de definitivat pentru profesorii de religie

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca s-a desfășurat, în perioada 22-24 august, examenul de definitivat pentru profesorii de religie, potrivit radiorenasterea.ro. Au participat 34 de dascăli din regiuni diverse ale țării, Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Neamț, Suceava. Examenul a constat din mai multe probe, prima fiind scrisă, la Pedagogie, cu elemente de psihologie a educației, a doua probă a fost la Specialitate și Didactică, iar cea de-a treia, la aceeași disciplină, a fost orală. Aceste examene se organizează de Departamentul pentru pregătirea profesorilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

„Examenul de definitivat atestă pregătirea profesorilor și este susținut la doi ani de la începerea activității de predare, atât pentru suplinitori, cât și pentru titulari. Este primul grad profesional în direcția profesorilor”, a argumentat pr. lect. dr. Gheorghe Șanta de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Începând de joi, 25 august, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca se organizează examenul pentru gradul II didactic.

Comentarii Facebook


Știri recente