Examen de Definitivat pentru personalul clerical din Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc astăzi, 21 septembrie, proba orală a examenului de definitivat pentru personalul clerical din Mitropolia Munteniei și Dobrogei, informează TRINITAS TV.

Preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor și din Episcopia Alexandriei și Teleormanului au fost evaluați, în Aula „Dumitru Stăniloae” a facultății, de o comisie prezidată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul instituției de învățământ teologic universitar au fost organizate patru comisii de evaluare.

„Bibliografia este comună pentru probele scrise și proba orală, dar se adaugă și întrebări care vizează o explicitare a modului în care preoții candidați își desfășoară activitatea multiplă din parohie. Aici mă refer la activitatea pastorală, misionară, filantropică, deoarece la proba orală părinții profesori examinatori își pot da seama mai bine de aptitudinea acestei activități pe care o desfășoară”, a declarat Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Nota finală la examenul de definitivat va fi dată de media aritmetică dintre proba scrisă, susținută ieri, și cea orală. Vor promova toți candidații care obțin minim media 6,00.

Rezultatele finale vor fi afișate la avizierul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, la începutul săptămânii viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente