Examen de Capacitatea Preoțească în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Peste 60 de absolvenți ai Facultăților de Teologie, fii duhovnicești ai Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, au susținut astăzi, 16 martie, Examenul de Capacitate preoțească. Concursul se desfășoară la sediul protoieriei Pitești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS părintele Dan Obrocea, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului: „Examenul va consta dintr-o probă scrisă din materialul pus la dispoziție de Ghidul de capacitate preoțească. Subiectele sunt alese cu grijă de către o comisie formată din profesori din cadrul Universității Pitești, Facultatea de Teologie, urmând apoi să se desfășoare oral. Examenul se va desfășura sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului”.

Alte informații aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a informat pentru TRINITAS TV: „Candidații se vor pregăti în continuare, deoarece Examenul de capacitate nu înseamnă că odată ce ai susținut acest examen ai terminat cu pregătirea, ci este doar un început de deschidere spre un studiu foarte serios. Și asta pentru că nici după ce am terminat seminarul, facultatea, dar nici când suntem preoți și intrăm în lucrarea Bisericii nu am terminat cu grija de a studia în fiecare zi tainele dumnezeiești”.

Comentarii Facebook


Știri recente