Examen de capacitate preoțească în Mitropolia Olteniei

Absolvenții Facultății de Teologie din Mitropolia Olteniei susțin, astăzi, 3 septembrie 2012, examenul de capacitate preoțească la sediul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, strada Mitropolit Firmilian, nr. 3, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Examenul a început la ora 09:00, printr-o evaluare scrisă a candidaților la Teologie Dogmatică, Misiologie și Administrație Parohială. În partea a doua a zilei, candidații din Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei, Episcopia Slatinei și Romanaților vor susține proba orală la Teologie liturgică, Omiletică, Catehetică și Muzică bisericească”, a precizat părintele Gheorghe Zamfir, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Părintele consilier a adăugat că lucrările vor fi examinate de o comisie formată din profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova. Tinerii teologi speră ca acest examen să fie o reușită care să le încununeze efortul depus în cei patru de studiu și să le deschidă calea spre dobândirea calității de slujitor al altarului.

„Ca la orice examen, am avut emoții, dar sper ca acestea să fie constructive iar rezultatul să fie cel așteptat. Mă rog lui Dumnezeu să fie alături de mine și în perioada următoare și să mă ajute să-mi realizez visul pentru care am venit la această facultate, acela de a deveni preot”, a declarat la ieșirea din examen Daniel Sorin Robescu, unul dintre candidații la examen.

Examenul de capacitate preoțească oferă candidaților posibilitatea de a solicita, timp de un an, o parohie în cadrul eparhiilor din care fac parte. Rezultatele vor fi afișate mâine, la sediul Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente