Examen de capacitate preoțească în Mitropolia Olteniei

Absolvenții studiilor universitare de Teologie din cuprinsul Mitropoliei Olteniei vor susține săptămâna viitoare examenul de capacitate preoțească. Dosarele vor putea fi depuse în zilele de 5-9 martie, la Biroul de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Centrului eparhial al Craiovei. Probele de examen vor fi susținute luni și marți, 12-13 martie, în sala de festivități a Arhiepiscopiei Craiovei, urmând ca rezultatele să fie afișate spre finalul săptămânii, potrivit „Ziarul Lumina”.

Cu privire la organizarea acestei sesiuni, părintele Gheorghe Zamfir, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a dat următoarele detalii: ‘Susținerea examenului de capacitate preoțească, sesiunea martie 2012, are scopul de a verifica pregătirea teologică a viitorilor slujitori din mitropolia noastră. Subiectele de examen vor fi formulate după programa afișată pe site-ul oficial al arhiepiscopiei, iar evaluarea va fi făcută de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova după un barem bine stabilit. Un rezultat bun la acest examen este foarte important pentru candidați, nota obținută făcând parte definitorie la dosarul de ocupare a unei parohii’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…