Examen de capacitate preoțească în Mitropolia Olteniei

La sediul Centrului Eparhial al Mitropoliei Olteniei a început astăzi, 6 septembrie, examenul de capacitate preoțească. Concursul este format din 3 probe și se va încheia mâine, 7 septembrie.

Mai multe detalii referitoare la acest examen a oferit corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu „Candidații licențiați în teologie din Eparhiile sufragane Mitropoliei Olteniei susțin în aceste zile examenul de capacitate pentru a putea accede în treapta preoției. Examenul organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, prin Facultatea de Teologie din Craiova, constă în trei probe: o examinare psihologică, o probă scrisă la Teologie Dogmatică, Misiologie și Administrație parohială și o probă orală la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică și Muzică Bisericească”.

Media generală de promovare a examenului de capacitate trebuie să fie de cel puțin șapte, dar cu nici o notă sub șase la probele examenului. Candidații care au promovat examenul pot solicita un post vacant de preot timp de doi ani de zile. Dacă în acești doi ani nu sunt numiți într-un post vacant ei trebuie să repete examenul de capacitate.

Comentarii Facebook


Știri recente