Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 15-17 octombrie 2008, se desfășoară, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, examenul de capacitate preoțească.

La acest examen s-au înscris 30 de candidați, preoți recent hirotoniți precum și licențiați în Teologie care doresc să intre în cler. Examenul are două probe, scrisă și orală. La proba scrisă, din ziua de 15 octombrie a.c., cei înscriși vor fi examinați la disciplinele Dogmatică, Misiologie și Spiritualitate Ortodoxă, iar la proba orală, din ziua de 17 octombrie a.c., se vor verifica cunoștințele la disciplinele Drept bisericesc și Administrație parohială, Liturgică, Pastorală, Omiletică și Catehetică. Comisia de examinare, prezidată de către Preasfințitul Părinte Sofronie, este compusă din profesori de specialitate de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…