Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 19-20 septembrie 2012, va avea loc, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, examenul de Capacitate preoțească, sesiunea de toamnă, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

La acest examen s-au înscris un număr de 11 candidați, licențiați în Teologie Ortodoxă care doresc să intre în cler. Examenul are două probe, scrisă și orală, ce se vor desfășura în zilele de miercuri, 19 septembrie, respectiv joi, 20 septembrie, începând cu ora 9. Cei înscriși vor fi examinați potrivit temelor de examen și bibliografiei aferente din „Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoțească, administrarea parohiei și a mănăstirii”, ediția a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, în anul 2010.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, este compusă din părinți profesori de specialitate și părinții consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…