Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei, 20 octombrie 2009

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în zilele de 15 și 20 octombrie 2009, se desfășoară, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, a doua sesiune din acest an a examenului de Capacitate preoțească, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

La acest examen au participat preoți recent hirotoniți precum și licențiați în Teologie care doresc să intre în cler. Examenul a avut două probe, scrisă și orală. La proba scrisă, ce a avut loc în ziua de 15 octombrie a.c., cei înscriși au fost examinați la disciplinele Dogmatică, Misiologie și Spiritualitate Ortodoxă, rezultatele fiind afișate în ziua de 19 octombrie 2009. La proba orală, ce se desfășoară astăzi, 20 octombrie 2009, sunt verificate cunoștințele la disciplinele Drept bisericesc și Administrație parohială, Liturgică, Pastorală, Omiletică și Catehetică.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie, este compusă din profesori de specialitate de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente