Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, miercuri, 20 octombrie, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei s-a desfășurat sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Potrivit metodologiei de obținere a gradelor profesionale de către personalul clerical, acest examen, ce se constituie în examen de titularizare pe post, se organizează de două ori pe an, primăvara și toamna.

La această sesiune s-au prezentat 17 candidați, care au susținut cele două probe, scrisă și orală, ale examenului. La proba scrisă, candidații au avut de tratat subiecte de Administrație bisericească, Pastorală și Teologie Liturgică, iar în cadrul probei orale, au fost verificate cunoștințele, competențele și deprinderile candidaților legate de Omiletică și Catehetică, Drept canonic și administrație bisericească, Muzică bisericească și Ritual, candidații având de răspuns și la întrebări practice, legate de toate laturile activității misionar-pastorale a preotului.

Comisia de examen, prezidată de Preasfințitul Episcop Sofronie, a avut în componență preoți profesori de specialitate și membri ai Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei. Membrii comisiei au apreciat pregătirea candidaților ca fiind de foarte bună calitate, atât sub aspectul teoretic, al cunoștințelor acumulate, dar și sub aspectul practic, al deprinderilor pastoral-misionare dovedite. În consecință, toți candidații au promovat cu note foarte bune acest examen, validându-se ca oameni cu vocație, pregătiți să-și asume cu responsabilitate misiunea preoțească.

La finalul examenului, Preasfințitul Sofronie a adresat candidaților un cuvânt de binecuvântare și de felicitare, în care a evidențiat măreția slujirii preoțești, dar și responsabilitatea cu care trebuie privită și asumată această misiune de slujire a lui Dumnezeu și a oamenilor, cu dăruire, devotament și jertfelnicie.

Comentarii Facebook


Știri recente