Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei: 13-14 mai 2009

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 13-14 mai 2009, se desfășoară, la Centrul eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Examenul de capacitate preoțească.

Examenul va fi precedat, miercuri, 13 mai 2009, de Sfânta Liturghie, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Sofronie în Catedrala nouă „Învierea Domnului” din Oradea, la care vor participa toți cei 42 de preoți și diaconi hirotoniți de Preasfinția Sa după întronizarea în scaunul de Episcop al Oradiei.

La examenul de Capacitate preoțească s-au înscris 21 de candidați, preoți recent hirotoniți precum și licențiați în Teologie care doresc să intre în cler. Examenul are două probe, scrisă și orală. La proba scrisă, din ziua de 13 mai a.c., cei înscriși vor fi examinați la disciplinele Dogmatică, Misiologie și Spiritualitate Ortodoxă, iar la proba orală, din ziua de 14 mai a.c., se vor verifica cunoștințele la disciplinele Drept bisericesc și Administrație parohială, Liturgică, Pastorală, Omiletică și Catehetică.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Părinte Sofronie, este compusă din profesori de specialitate de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente