Examen de capacitate preoțească în Episcopia Caransebeșului, 20 octombrie 2009

În conformitate cu prevederile art. 120 din Statutul de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, Episcopia Caransebeșului organizează examen de titularizare (capacitate) preoțească pentru teologii licențiați în teologie ortodoxă care doresc ocuparea unui post clerical în ziua de 20 octombrie 2009, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului.

Probele scrise (Dogmatică și Morală; I.B.U. și I.B.O.R.) vor avea loc între orele 9:00-12:00, în incinta Facultății de Teologie din Caransebeș, iar probele orale (Exegeza Noului Testament, Predică, Cateheză, Liturgică, Tipic, Cântare și Legislație) vor avea loc începând cu orele 14:00, în incinta Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș. Subiectele de examinare se găsesc la Centrul Eparhial și la Oficiile protopopești.

Candidații pot depune dosarul de înscriere la examen la Centrul Eparhial, Serviciul Administrativ-Bisericesc, până la data de 15 octombrie 2009. Dosarul va cuprinde: cererea de înscriere la examen, un Curriculum Vitae, fotocopii nelegalizate după: diploma de bacalaureat, atestatul profesional (după caz), diploma de licență (sau adeverință eliberată de Secretariatul Facultății cu media anilor de studii și a examenului de licență), diploma de master (după caz), foaia matricolă și carte de identitate.

Media examenului de titularizare (capacitate) preoțească va fi luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanțilorValabilitatea acestui examen de titularizare, ca și a celor precedente, este de un an.

Comentarii Facebook


Știri recente