Examen de capacitate preoțească în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Pe data de 4 septembrie a avut loc concursul de capacitate preoțească în cadrul eparhiei Sloboziei și Călărașilor. S-au înscris la concurs 17 candidați, absolvenți ai seminariilor teologice și ai facultăților de teologie. Examenul a fost susținut în fața unei comisii formate din preoții profesori ai Seminarului teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Slobozia, iar ca invitat din partea episcopiei a sosit PC Pr. Prof. Dr. Ioan Caraza. La eveniment a luat parte și Preasfinția Sa, Presfințitul Părinte Damaschin. Locul de găzduire al acestei examinări a fost sala amfiteatrului din cadrul Centrului Socio-Cultural, sfințită și dată spre folosire de curând.

Examenul a constat în două probe: scris și oral. Ținându-se cont de necesitatea unei actuale abordări a slujirii preoțești, reperele bibliografice ale probei scrise s-au axat pe teme care privesc viața de zi cu zi a creștinului: probleme morale legate de avort, eutanasie, cinstirea Sfintei Cruci, a Sfintelor Icoane, reperele liturgice în slujirea preoțească ș. a.

La proba orală, candidații au fost examinați din materiile teologice de specialitate prevăzute în programa pentru seminar și reluate în cadrul studiilor universitare.

În funcție de rezultatele obținute, candidații vor fi repartizați pe posturile de preot vacante din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente