Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc astăzi, 8 octombrie, examenul de capacitate preoțeasca pentru candidații parohiilor vacante din Arhiepiscopia Sibiului, informează Radio TRINITAS. Examenul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului, împreună cu Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și profesori de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

„S-au prezentat 15 candidați, absolvenți ai Facultății noastre de Teologie. Examenul acesta are valabilitate doar un an de zile. Ei sunt cei care sunt trecuți pe lista de așteptare pentru parohiile vacante din cursul acestui an. Am avut bucuria ca acești candidați să fie poate dintre cei mai buni și lucrul acesta este foarte folositor pentru noi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Examenul a cuprins o probă scrisă din materiile Dogmatică ,Liturgică și Pastorală și o probă orală care a fost constituită din predică, cateheză, administrație și legislație bisericească.

Comentarii Facebook


Știri recente