Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 4 februarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu s-a aprobat organizarea unui nou examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului, pentru data de 3 martie. Paisprezece absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante din Arhiepiscopia Sibiului au susținut astăzi, examenul de capacitate preoțească.

Acesta are valabilitate un an de zile, iar cei care l-au promovat sunt trecuți pe lista de așteptare în vederea ocupării posturilor existente în parohii, în cursul acestui an. Comisia de examen a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

„Pentru cei care doresc să devină preoți acest examen este obligatoriu. Candidații au susținut o probă scrisă, apoi probele orale la diferite materii practice. Sperăm ca Dumnezeu să ne ajute și nouă și celor care se pregătesc pentru preoție, pentru ca să putem ocupat posturile vacante care le avem, iar ei să se ridice la nivelul la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos de a fi slujitori ai Lui”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente