Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Absolvenții instituțiilor teologice de învățământ superior din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au susținut astăzi, 30 martie, la Centrul Eparhial din Roman, examenul de capacitate preoțească, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Tinerii care doresc să primească Taina Hirotoniei au susținut o probă scrisă și una orală la mai multe discipline de specialitate.

„Tinerii absolvenți au susținut un examen scris la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Omiletică și un examen oral la disciplinele Liturgică, Drept Canonic, Studiul Noului Testament, Omiletică și Catehetică. Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a efectuat o cercetare prealabilă a fiecăruia dintre cei 15 candidați la treapta preoției. După cum se știe examenul de capacitate preoțească trebuie susținut de către toți candidații care doresc să primească Taina Hirotoniei și scopul principal al acestuia este de a vedea chemarea pe care tinerii absolvenți o au pentru preoție, dar și pentru a li se verifica cunoștințele dobândite în instituțiile teologice”, a spus părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente