Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Centrul eparhial din Galați, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc astăzi, 23 septembrie, examenul de capacitate preoțească, sesiunea de toamnă, informează TRINITAS TV.

La acesta au participat 14 candidați care au susținut mai întâi proba de Liturgică practică, în Catedrala arhiepiscopală din Galați. De asemenea, candidații au susținut și o probă scrisă.

Examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic, pe baza rezultatului obținut urmând a se face repartizarea în cadrul parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…