Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Centrul Eparhial din Galați, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc, în zilele de joi și vineri, 20-21 septembrie 2012, examenul de capacitate preoțească, sesiunea de toamnă.

După cum informează site-ul edj.ro, la examen au participat 16 candidați, tineri teologi, care în conformitate cu prevederile Statutului de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire și transfer al clerului, precum și al hotărârilor Sfântului Sinod, au susținut mai întâi proba psihologică și proba scrisă (în 20 septembrie).

În dimineața zilei de 21 septembrie candidații au susținut o probă practică la disciplina Liturgică, prin participarea activă la strană la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii, din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial prin susținerea probei orale.

Examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați în parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…