Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

14 fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au susținut astăzi, la Seminarul Teologic Liceal „Chesarie Episcopul” din Buzău, examenul de capacitate preoțească, prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, chiriarhul locului, după cum informează TRINITAS TV. Promovarea examenului reprezintă una dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat la preoție.

„Taina Hirotoniei este foarte importantă și așa cum știți la hirotonie trebuie să faceți o mărturisire pe care trebuie să o împliniți în toate zilele vieții voastre. De la acest examen mergeți mai departe unii dintre frățiile voastre și asta înseamnă mai multă responsabilitate, mai multă strădanie întru slujirea Bisericii noastre strămoșești”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Candidații au susținut două probe. Din comisia de examinare au făcut parte consilieri eparhiali și profesori de Teologie.

Valabil pentru o perioadă de 1 an de la susținere, examenul de capacitate reprezintă, pentru orice absolvent de teologie pastorală , proba maturității în formarea ca viitor slujitor al Sfântului Altar.

Următoarea sesiune de examinare va fi organizată în toamna acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…