Examen de Capacitate Preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Examenul de capacitate preoțească pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniți în Arhiepiscopia Bucureștilor va fi precedat, mâine, 10 martie, de susținerea testului psihologic la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București.

Candidații care au susținut și promovat testul în sesiunea din septembrie 2010 nu mai sunt nevoiți să se prezinte la acest test.

Candidații trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate. Cei declarați admiși, în data de 16 martie urmează să susțină examenul propriu-zis.

„Examenul este format din două probe. O probă scrisă care va avea loc în data de 16 martie la Facultatea de Teologie Ortodoxă, la ora 09:00, și o probă orală care va începe după afișarea rezultatelor la proba scrisă, în care toți cei care vor promova examenul scris vor putea să-și arate aptitudinile și cunoștințele liturgice, pastorale, de drept canonic și altele care le sunt necesare în activitatea pe care urmează să o desfășoare”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS pr. arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe detalii despre examenul de capacitate preoțească se pot obține de la avizierul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente