Examen de Capacitate Preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

În luna martie a acestui an va avea loc examenul de capacitate preoțească pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniți în Arhiepiscopia Bucureștilor, informează TRINITAS TV. Înscrierea candidaților se va face la Centrul Eparhial.

„În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 8 februarie 2011 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat organizarea examenului de capacitate preoțească, sesiunea martie 2011, la care se pot înscrie tinerii teologi, absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Cei care doresc să se înscrie trebuie să fie fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și au posibilitatea ca în perioada 10 februarie-5 martie să-și depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen”, a spus Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pe 10 martie candidații vor susține examenul psihologic, urmând ca în data de 16 martie cei admiși să susțină examenul propriu-zis.

„Examenul este format din două probe. O probă scrisă care va avea loc în data de 16 martie la Facultatea de Teologie Ortodoxă la ora 09:00 și o probă orală care va începe după afișarea rezultatelor la proba scrisă”, a mai precizat Arhim. Veniamin Goreanu.

Mai multe detalii despre examenul de capacitate preoțească puteți obține de la avizierul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente