Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Candidații pentru examenul de capacitate preoțească organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor au susținut astăzi, 20 septembrie, prima probă, testul psihologic. Testarea a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Capitală, informează TRINITAS TV.

„Candidații care urmează să ocupe un post clerical în cadrul Arhiepiscopiei și în general să aibă funcție de conducere trebuie să fie deplin sănătoși atât fizic, cât și psihic. De aceea, s-a stabilit ca cei care doresc să urmeze studii teologice să treacă de acest test psihologic, fie la seminar, fie la facultate, dar pentru că de-a lungul timpului pot să apară aspecte neprevăzute e bine ca acest test să se repete înaintea examenului de titularizare pe post, respectiv, înaintea examenului de Capacitate preoțească. De aceea, cu ocazia examenului noi putem verifica aptitudinile lor psihice, dar și capacitatea de lucru în mediu dificil. Mulți dintre ei ajung preoți în parohii defavorizate cu multe probleme și atunci când recomandări ale psihologului să ținem cont și de ele pentru o mai bună organizare și pentru bunul mers al parohiei respective sau postului pe care acesta urmează să-l ocupe”, a declarat Protos. Veniamin Goreanu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Candidații admiși vor susține probele de verificare a cunoștințelor în domeniu, miercuri, 22 septembrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Comentarii Facebook


Știri recente