Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Înscrierile pentru examenul de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor s-au încheiat. La acest examen s-au înscris 97 de candidați dintre care 14 sunt monahi. Candidații vor susține luni, 20 septembrie, de la ora 10:00 testul psihologic, informează Radio TRINITAS. Examenul va avea loc la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Capitală.

Părintele Protosinghel Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor a arătat că „înainte probei scrise, candidații care doresc să se titularizeze pe posturi vacante în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor trebuie să treacă mai întâi un test psihologic din care să se constate că sunt apți din punct de vedere psihic pentru a fi titularizați pe posturi clericale vacante”.

Proba scrisă a examenului de capacitate va avea loc miercuri, 22 septembrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București. În după-amiaza aceleiași zile, după afișarea rezultatelor probei scrise, va avea loc proba orală.

Comentarii Facebook


Știri recente