Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează un nou examen de capacitate preoțească pentru licențiații în Teologie pastorală. Candidații, fii duhovnicești ai Eparhiei, candidează pentru ocuparea unui post clerical vacant din Arhiepiscopie. Înscrierea se face la Centrul eparhial până pe 9 martie.

„Examenul de capacitate preoțească se organizează pentru verificarea aptitudinilor tinerilor licențiați în teologie care doresc să ocupe un post clerical vacant în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Conform prevederilor statutului Bisericii Ortodoxe Române examenul se organizează în două sesiuni, una în martie și alta în toamnă în luna septembrie sau în luna octombrie, iar candidații din cadrul eparhiei care îndeplinesc condițiile pot depune dosarul în vederea susținerii acestui examen. Acest examen echivalează cu titularizarea pe post în momentul în care un tânăr este desemnat de către Permanența Consiliului Eparhial pentru a ocupa postul vacant pentru care a candidat”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Examenul de capacitate are două probe, fiind precedat de testul psihologic.

„Examenul de capacitate preoțească este format din două probe și una eliminatorie și anume, testul psihologic care are loc cu o săptămână înaintea examenului propriu-zis. Atât proba practică cât și prin proba scrisă se încearcă verificarea și identificarea tinerilor care au vocație și care pot să-și asume cu responsabilitate această slujire, aceea de a fi preot într-o parohie”, a mai menționat Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Proba scrisă a examenului de capacitate preoțească va avea loc miercuri, 21 martie, de la ora 9.00, iar cea orală va începe după afișarea rezultatelor de la scris. Examenul va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București.

Comentarii Facebook


Știri recente