Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează un nou examen de capacitate preoțească pentru licențiații în teologie, Secția Teologie pastorală, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, în vederea candidării pentru ocuparea prin concurs a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei, informează Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor, citat de Ziarul Lumina.

Înscrierea candidaților se face la Centrul eparhial în perioada 21 februarie – 9 martie 2012, în baza unui dosar care va cuprinde următoarele acte: cerere către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel; copii legalizate după actele de studii (diplomă de licențiat în teologie, master, doctorat și foile matricole); curriculum vitae; copie B.I./ C.I.; chitanță din care să reiasă că a fost achitată taxa de înscriere la examen. Examenul de capacitate are două probe (scris și oral), fiind precedat de testul psihologic, care se va susține la o dată ce va fi comunicată în timp util candidaților. Proba scrisă a examenului de capacitate preoțească va avea loc miercuri, 21 martie, de la ora 9:00, iar proba orală va începe după afișarea rezultatelor de la proba scrisă. Examenul va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București.

Tematica se găsește în Îndrumătorul Administrativ Bisericesc – ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească, ediția a II-a, Ed. ‘Cuvântul Vieții’ a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, București, 2010, care poate fi procurat din magazinele Arhiepiscopiei Bucureștilor. Bibliografia indicată la finalul fiecărui capitol este obligatorie. Examenul de capacitate preoțească este valabil un an de zile.

Comentarii Facebook


Știri recente