Examen de Capacitate preoțească în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Absolvenții Facultății de Teologie din Argeșului și Muscelului au susținut astăzi, 23 septembrie, examenul de capacitate preoțească. Concursul s-a desfășurat în sediul Protopopiatului Pitești, sub supravegherea unei comisii de examinare formată din profesori ai Facultății de Teologie „Sfânta Muceniță Filofteia”, prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Dan Obrocea, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului: „Sunt înscriși 16 candidați la examen fiind prezenți 15. Subiectele pentru proba scrisă și examenul oral sunt elaborate din ghidul de capacitate preoțească tipărit de Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și din învățătura de credință ortodoxă”.

Candidații au susținut două probe, una scrisă și o altă probă orală. Examenul este promovat dacă media generală rezultată din media examenului de bacalaureat sau de licența, media anilor de studiu din facultate și cea a examenului de capacitate preoțească este minimum 7. Candidații care nu au promovat examenul de capacitate preoțeasca se pot prezenta la un nou examen în sesiunea următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente