Examen de atestare a cunoștințelor la Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galați

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos, în perioada 30-31 mai 2010, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați se desfășoară examenul de atestare a cunoștințelor profesionale, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La acest examen au luat parte 26 de elevi ai clasei a XII-a, de la specialitatea Teologie Pastorală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din părintele director și profesori ai Seminarului gălățean, sub președinția ierarhului Dunării de Jos.

Ziua de 30 mai a debutat cu participarea elevilor seminariști și profesorilor acestora la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în Capela Seminarului, de către chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar la finalul slujbei, elevii seminariști au primit binecuvântarea arhierească.

Cu acest prilej, chiriarhul locului a adresat un mesaj de încurajare tinerilor absolvenți, îndemnându-i la răbdare, mărturisirea cu tărie a dreptei credințe, milostenie și iubire de Dumnezeu și de aproapele, precepte care îi vor ajuta în pastorație, ca viitori preoți.

Examenul se desfășoară în două etape și anume prezentarea lucrării științifice, întocmită de către fiecare candidat, urmând apoi proba orală, care a constat din întrebări și răspunsuri la tematica disciplinelor Liturgică, Muzică și Catehetică-Omiletică.

Examenul va continua marți, 31 mai a.c., prin prezentarea în sala de examen a ultimei grupe de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…