Examen de admitere la Seminarul Teologic Liceal Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea

La Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat astăzi, 1 iunie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, probele de aptitudini pentru admiterea în anul școlar 2011 – 2012, sesiunea iunie 2011, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului. Cei 35 de candidați înscriși, după ce au efectuat vizita medicală, au fost evaluați oral la muzică și dicție, și în scris la cunoștințele religioase.

La proba orală elevilor le-a fost verificată dicția prin rostirea unei rugăciuni și le-au fost testate auzul și aptitudinile muzicale prin intonarea unei cântări bisericești s-au a unui imn patriotic, prin luarea tonului după pian, intonarea gamei Do major și verificarea simțului ritmic. Proba scrisă a constat în realizarea unei lucrări prin rezolvarea unor subiecte elaborate din programa școlară de religie de la clasele a VII-a și a VIII-a, cu o durată de două ore.

Comisia de evaluare l-a avut președinte pe Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa, directorul școlii, și a fost alcătuită din părinți profesori și profesori din cadrul Seminarului. Rezultatele vor fi comunicate în cursul zilei de sâmbătă, 4 iunie, la avizierul școlii.

Înainte de proba orală, Părintele Director Nicolae Proteasa a transmis candidaților mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, și le-a mulțumit pentru că au ales această instituție teologică, asigurându-i c㠄…pe parcursul celor patru ani de studiu, cadrele didactice de la acest Seminar vor depune toate eforturile pentru ca ei, elevii seminariști, să obțină rezultate deosebite spre bucuria părinților, a școlii și a bisericii noastre strămoșești”, a subliniat Sfinția Sa.

La seminariile teologice ortodoxe, cursuri de zi, se pot înscrie absolvenți de gimnaziu care au media generală de absolvire a claselor V-VIII, minimum 7,00, și media la purtare a claselor V-VIII, minimum 9,00. La solicitarea conducerii cultului ortodox, pot fi admiși la seminariile teologice liceale ortodoxe, cursuri de zi, pe locurile rămase libere, și viețuitori din mănăstiri, absolvenți de gimnaziu, care au depășit vârsta de 18 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente