Examen de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

În cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca s-au desfășurat astăzi, 18 aprilie, probele scrisă și practică pentru candidații la secțiile Pastorală și Artă Sacră. La specializarea Teologie Pastorală sunt înscriși 63 de absolvenți de liceu pe cele 30 de locuri puse la dispoziție. Comisia de examinare a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, informează radiorenasterea.ro.

Mai multe informații despre subiecte a oferit decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintele prof. univ. dr. Ioan Chirilă: „Au fost extrase două numere corespunzătoare subiectului „Condițiile însușirii mântuirii obiective”, din care a fost extras capitolul „Harul dumnezeiesc”, la acesta trebuiau să prezinte însușirile harului, rămânând ca celelalte două condiții, credința și faptele bune, să fie reliefate din tema dedicată Sfintelor Taine, fiind vorba aici de Taina Botezului, Taina Euharistiei și Taina Mărturisirii”.

Rezultatele admiterii se vor afișa pe 21 iulie, urmând depunerea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi cunoscute în 28 iulie, în urma confirmării locurilor.

Cea de-a doua sesiune de înscrieri la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca se va organiza începând cu data de 5 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente