Examen de admitere la Facultatea de Teologie din Craiova

Nouăzeci de candidați de candidați susțin miercuri 25 iulie și joi, 26 iulie 2012, proba orală pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universității din Craiova. Examenul se desfășoară începând cu ora 9.00, în fața unei comisii de specialitate.

„Proba orală a constat în intonarea unui cântec bisericesc, într-o verificare a cunoștințelor de teologie, astfel încât se realizează un punct de plecare în formarea lor teologică. Facultatea de Teologie din Craiova oferă candidaților 80 de locuri, 70 dintre acestea fiind la buget iar restul la forma de învățământ cu taxă”, a precizat preotul lect.univ.dr Adrian Ivan, directorul Departamentului de Teologie din cadrul Facultății de Teologie, Istorie și Științe ale Educației din Craiova.

Rezultatele vor fi afișate vineri, 27 iulie, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Interviul este probă eliminatorie și constă în verificarea aptitudinilor vocaționale (trăsături ale personalității, aspecte ale vieții moral – religioase și capacitatea de discernământ) și a cunoștințelor de Catehism ortodox. Admiterea se va face în ordinea mediilor obținute la examenul de Bacalaureat.

La examen sunt înscriși candidați din toate județele Olteniei. Tinerii teologi au mărturisit că au avut emoții constructive și că subiectele la examen au fost pe măsura pregătirii lor.

„Am absolvit Seminarul Teologic din Craiova și doresc să-mi completez studiile teologice pentru a-mi putea îndeplini dorința de a îmbrăca haina preoțească. Am puține emoții, dar ele sunt normale”, a spus Laurențiu Iagăru.

Un alt candidat, Daniel Firache, spune că părinții și preoții i-au insuflat dragostea față de Biserică și că își dorește ca la facultatea din Craiova să-și desăvârșească studiile teologice.

„De mic am urmat drumul bisericii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am ales această cale. Îmi doresc să urmez Facultatea de Teologie, să obțin note bune, iar mai târziu să îmi aprofundez cunoștințele în acest domeniu”, a spus Daniel Firache, din Caracal – județul Olt.

Comentarii Facebook


Știri recente