Examen de absolvire la Facultatea de Teologie din Caransebeș

Luni, 4 iulie, cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, la sediul Secției de Teologie Didactică din Caransebeș, s-a organizat examenul de licență pentru absolvenții promoției 2008-2011 și examenul de disertație la specializarea „Studii de Teologie Pastorală și Misiune Creștină”, informează episcopiacaransebesului.ro.

La licență s-au înscris 38 de candidați din 40 de absolvenți, iar la examenul de disertație 11 candidați. Procentul de promovabilitate a fost de 100%. Comisia de licență a fost alcătuită din: profesor universitar dr. Gheorghe Popovici, decan al Facultății de Științe Economice și Administrative, părintele profesor universitar dr. Vasile Muntean, părintele lector universitar dr. Ioan Mihoc, părintele lector universitar drd. Daniel Alic, părintele profesor drd. Alin Câmpean și domnul lector universitar dr. Florin Dobrei.

Părintele Daniel Alic consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului a precizat: „Secția de Teologie din Caransebeș este o școală de Teologie de nivel superior cu studenți puțini, dar cu rezultate bune. În 2011 au absolvit facultatea 38 de studenți fiind de a zecea promoție de teologi. La masterat au terminat 11 studenți, fiind a doua promoție de absolvenți. Nădăjduim ca și în condițiile actuale, secția noastră să dezvolte un învățământ de calitate, cu studenți pregătiți pentru misiunea Bisercii.”

După susținerea probelor, cei 38 licențiați și 11 masteranzi în Teologie Ortododoxă Didactică au depus tradiționalul jurământ de credință ortodoxă la noua catedrală episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

Secția de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița s-a înființat în 1998, la inițiativa Preasfințitului Părinte dr. Laurențiu Streza, episcopul de atunci a Caransebeșului (actualul Mitropolit al Ardealului), dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeș. Secția funcționează în cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative a universității reșițene.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…