Examen admitere la Seminarul Teologic Ortodox Episcop Ioan Popasu din Caransebeș

Vineri, 1 iunie, a avut loc examenul de admitere la Seminarul Teologic Ortodox Episcop Ioan Popasu din Caransebeș. Anul acesta s-au înscris 22 de candidați pentru 30 de locuri disponibile, după cum ne-a precizat Diac. Nicolae Codrea.

Examenul de admitere a debutat cu vizita medicală, iar mai apoi a urmat proba orală eliminatorie care a constat din verificarea dicției, prin rostirea unei rugăciuni, precum și a aptitudinilor muzicale prin verificarea auzului muzical: luarea tonului după pian și a intonării gamei Do major, intonarea arpegiului și a unor sunete din gamă, verificarea simțului ritmic și intonarea unei cântări bisericești.

Proba scrisă a constat într-o lucrare scrisă, cu durata de două ore, la Religie. Subiectele pentru proba scrisă s-au elaborat din programa școlară de religie a claselor a VII-a și a VIII-a. Pentru locurile rămase neocupate, conducerea instituției de învățământ teologic din Caransebeș va mai organiza o sesiune de admitere.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Timotei Prahoveanul amintește că mai sunt oameni care nu trăiesc doar pentru ei: „Aceasta este slujirea”

Reflectând la textul biblic al zilei, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, le-a spus credincioșilor prezenți duminică la Catedrala Patriarhală că există încă oameni care slujesc aproapelui după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos. „Din…