Evocarea personalității Sfântului Irodion în Arhiepiscopia Craiovei

Editura ‘Mitropolia Olteniei’ organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, lansarea oficială a mapei dedicate Sfântului Cuvios Irodion. Evenimentul va avea loc joi, 28 iulie, la Teatrul Liric ‘Elena Teodorini’ din Craiova, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Sărbătoarea canonizării Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici – ‘Luceafărul Olteniei’, din data de 1 mai, a adus multă bucurie duhovnicească în sufletele credincioșilor din întreaga țară. În acest context, ca un dar pentru cei care au evlavie la sfânt, Editura ‘Mitropolia Olteniei’ a lucrat o frumoasă mapă care cuprinde: un DVD cu viața cuviosului părinte, un CD înregistrat de Grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane din Craiova cu mai multe cântări bizantine din Vecernia, Utrenia și Paraclisul sfântului și o carte ilustrată cu întreaga rânduială liturgică, aprobată de membrii Sfântului Sinod.

Invitați de seamă

Evenimentul, care va avea loc în sala mare a Teatrului Liric ‘Elena Teodorini’ din Craiova, se va bucura de prezența IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Vor mai lua cuvântul: părintele arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici, părintele lect. univ. dr. Sorin Rizea, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, dr. Tudor Nedelcea, cercetător științific la Institutul de Cercetări Socio-Umane ‘C.S. Nicolaescu Plopșor’ din Craiova, și artistul plastic Grigorie Popescu. De asemenea, sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor locale, profesori universitari, oameni de artă, preoți și credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei. În cadrul întâlnirii, Grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ din Craiova va interpreta cântări din slujba sfântului. Intrarea este liberă.

Lansarea oficială a lucrării cu DVD-ul, CD-ul și cartea, dedicate Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici constituie un eveniment de mare importanță pentru clericii și credincioșii din Arhiepiscopia Craiovei. Evenimentul, organizat în premieră, oferă posibilitatea rememorării faptelor de sfințenie, a minunilor și a vieții Sfântului Cuvios Părinte Irodion, ocrotitorul Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente