Evenimentul cultural La Olari de Crăciun

Biserica Olari din București, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 și Centrul Social Educațional ADORNO au organizat evenimentul cultural „La Olari de Crăciun”, duminică, 25 decembrie 2011, cu prilejul sărbătoririi Nașterii Domnului. Cca. 40 de copii din familia Bisericii Olari au prezentat piesa de teatru creștin „Poveste de Crăciun”, sub regia dnei Eleonora Iordache și a dnei Andreea Mateiu. În cadrul piesei de teatru, au fost interpretate de către copii mai multe colinde tradiționale de Crăciun, sub conducerea Pr. Antoniu Ciocoiu, după cum ne-a precizat Pr. Dr. Mihai Iordache de la Biserica Olari.

„Poveste de Crăciun” a impresionat atât prin emotivitatea, sinceritatea și candoarea copiilor, care încercau să se transpună fidel în personajele piesei de teatru (Dreptul Iosif, Fecioara Maria, păstorii, magii, îngerii, etc.), cât și prin seriozitatea, experiența și lipsa de trac a micilor actori, care deja au acumulat o experiență de trei ani în interpretarea unor subiecte religioase în fața auditorului, și au abordat cu multă lejeritate și simț artistic mai multe scene biblice.

Toți credincioșii prezenți au putut urmări, într-o desfășurare firească, firul evenimentelor de la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, precum și contextul social-politic al acesteia, prin diferite tablouri scenice prezentate de cei mici. Colindele micilor artiști exemplificau ceea ce se sugera prin interpretarea scenică, dând piesei de teatru mai multă căldură și vitalitate.

La final, micii actori au primit daruri din partea lui Moș Crăciun și a credincioșilor Parohiei Olari.

Tot cu ocazia Nașterii Domnului, Dna Simina Mezincescu, fostul Șef de Protocol al Casei Regale a României, a oferit mai multor familii sărace cu mulți copii și vârstnici nevoiași din parohie, 20 de pachete cu produse tradiționale de Crăciun și dulciuri de iarnă.

Comentarii Facebook


Știri recente