Evenimente religioase și culturale în Parohia Stănești din Protopopiatul Moinești

În Parohia Stănești, Protopopiatul Moinești, vor avea loc, în perioada 18-19 august 2012, o serie de manifestări religios-culturale prilejuite de sărbătorirea a 600 de ani de atestare documentară a localității, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Mâine seară, la ora 17:00, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va fi adusă de la Catedrala arhiepiscopală din Roman racla în care se află moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva. Programul liturgic va continua la ora 18:00 cu slujba Vecerniei unită cu Litia. Duminică, 19 august, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul va resfinți biserica și așezământul social filantropic al parohiei Stănești.

Manifestările cultural-religioase de la Stănești sunt organizate de parohia Stănești, Primăria comunei Măgirești, Fundația Culturală ‘Urmașii răzeșilor găzari de pe Valea Tazlăului Sărat’, în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău.

Mâine, de la ora 11:00, va avea loc la căminul cultural din Stănești simpozionul ‘Cultură, istorie și spiritualitate – Stănești 600’. Evenimentul va cuprinde lansarea volumului ‘Valori cultural-istorice și spirituale ale satului de pe Valea Tazlăului Sărat, județul Bacău’, coordonat de prof. univ. dr. Constantin Parascan, și un program artistic susținut de actorul Dionisie Vitcu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…