Evenimente religioase la Tomis

Sâmbătă, 11 decembrie 2010, începând cu ora 8, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, va sfinți paraclisul închinat Sfintei Mucenițe Filofteia din cartierul constănțean „km 4” (la piciorul podului din zona Bila), apoi va oficia Sfânta Liturghie, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Bucuria sărbătorii va fi întregită de aducerea moaștelor Sf. Teodor Tiron și a veșmântului Sfintei Mucenițe Filofteia.

În fiecare an, în ziua de 12 decembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Spiridon. Cu acest prilej, Înalt Preasfinția Sa Teodosie va oficia în seara zilei de 11 decembrie, începând cu ora 16, slujba Vecerniei, la biserica ce poartă hramul Sfântul Ierarh Spiridon. Locașul de cult, este situat în cartierul constănțean „Inel II”. Duminică, 12 decembrie, începând cu ora 9, un sobor de preoți și diaconi, împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală a Tomisului. După Sfânta Liturghie, preoții și diaconii vor oficia slujba de Te-Deum cu ocazia aniversării zilei de naștere a Ierarhului Tomisului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…