Evenimente religioase la Potlogi

În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, luni, 9 iunie 2014, la biserica domnească din Potlogi, va avea loc pelerinajul la moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ce vor fi aduse, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în procesiune solemnă, de la Biserica „Sfântul Gheorghe-Nou” din București. Cu această ocazie, va fi resfințită și biserica Parohiei Potlogi, recent restaurată, ctitorie a Sfântului Voievod Martir, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Acest eveniment duhovnicesc face parte din suita de manifestări dedicate celor trei sute de ani de la jertfa martirică a Sfinților Brâncoveni și reprezintă un prilej de a ne aduce aminte de valoarea extraordinară a credinței în viața înaintașilor noștri și a noastră, de atașamentul față de Ortodoxia strămoșească și de aportul spiritual, cultural, diplomatic, artistic și comunitar, deosebit al Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu în istoria noastră națională.

Invităm credincioșii să participe în număr cât mai mare la acest eveniment duhovnicesc, la biserica din Potlogi, începând cu ora 8:00.

Comentarii Facebook


Știri recente