Evenimente religioase la Catedrala din Cluj

La Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, informează TRINITAS TV. Ierarhul a rostit sutelor de credincioși prezenți și un cuvânt de învățătură: „Ieri a fost sâmbăta morților, iar la 1, după obiceiul apusean, s-a făcut luminația și toate acestea, inclusiv evanghelia de astăzi, ne îndeamnă să vorbim despre moarte și despre cei de dincolo. De fapt, avem o datorie sacră față de mormintele celor dragi, față de cimitire și față de memoria celor ce s-au mutat în eternitate”.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a oficiat și un parastas pentru vrednicul de pomenire ierarh Teofil Herineanu la împlinirea a 19 ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Ierarhul s-a născut la 11 noiembrie 1909, în localitatea Arcalia, județul Bistrița-Năsăud. A studiat la Academia Teologica Unita din Cluj – Gherla și s-a specializat la Facultatea de Teologie Catolica din Paris. În 1949, a fost ales episcop titular la Eparhia Romanului și Hușilor. În scaunul eparhial de la Cluj a fost ales în 1957. În timpul arhipăstoririi sale, Episcopia Clujului a fost ridicată la rang de arhiepiscopie, astfel ca Teofil Herineanu a devenit arhiepiscop. A trecut la cele veșnice în 3 noiembrie 1992 și a fost înmormântat într-o criptă în subsolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente